Las Vegas

Las Vegas

Staden som aldrig sover, utan som ständigt sprider sitt neonklädda ljus, hör till ett av världens kanske mest mytomspunna resmål och får en lätt att kippa efter luft av spänning bara vid tankem om staden. Det finns få platser som kan mäta sig med denna nöjesmetropol när det kommer till underhållning och ren gamling, men till saken hör också att Las Vegas även har mycket annat att erbjuda som inte lika frekvent kommer upp till ytan.

Mat i staden

För de som gillar mat, vilket brukar vara fallet för de allra flesta, finns ett gediget utbud av olika sorters restauranger i staden. Att hitta något som passar även den kräsnaste gourmand är med andra ord därför högst sannolikt. Du hittar typiskt klassiska amerikanska matställen som erbjuder rejäla portioner så som Peppermill beläget i centrala Las Vegas Boulevard mellan Wynn och Riviera, mackstället Earl of Sandwich inne på Planet Hollywood, som enligt utsago står för de bästa mackorna i staden, eller restaurangen Le Cirque som är ansedd som en av stadens allra bästa, med en klart lysande Michelinstjärna att stoltsera med.

Som alltid skiftar priserna efter vart du väljer att styra skutan, men är på de flesta håll väldigt överkomliga. Nedanför hittar du ett youtubeklipp från ABC News som handlar just om mat i staden, för att kittla era sinnen ytterligare.

Nöjen och sevärdheter

Det finns en hel del saker att uppleva och att se på i staden Las Vegas. Det allra flesta är på något vis förknippade med hotellen på ”the strip” (stadens paradgata) som ständigt tävlar om att överträffa varandra på det ena eller det andra sättet. Några exempel på detta är den otroligt vackra musik och ljusshowen som fontänen utanför Bellagio bjuder på, multimediashowen på Freemont Street, eller the Mirages vulkan som en gång i timman får utbrott mellan klockslagen 19:00 till 23:00, är alla sevärdheter som ni inte vill missa om ni väl är på besök.

Är man extra äventyrligt lagd kanske du till och med kan tänka dig att kasta dig ut för den 108:e våningen ifrån Stratosphere Tower med en fallhöjd på ungefär 250 meter. Aktiviteten kallas för att göra ett ”SkyJump” och är minst sagt en adrenalinfylld och nervkittlande upplevelse. Vill de veta mer om detta kan du besöka deras officiella hemsida.

Spel om pengar

Frågan är hur man skriver en text om Las Vegas utan att på något vis nämna dess kanske största kännetecken casinon och poker. En tävling som för dom båda samman är det årliga storeventet som innefattar ett flertal olika pokertyper, nämligen WSOP (World Series of Poker). Det är en tävling där många amatörspelare drömmer om att få delta och en tävling där proffsen alltid finns med på plats. Att vinna ett WSOP-event och att förutom vinstsumman tilldelas ett armband som bevis på vinsten står högt i kurs på många utav proffsspelarnas önskelistor, eftersom det nästan automatiskt för med sig en ökat respekt för den spelare som lyckas, något som i och för sig inte är konstigt alls med den enorma konkurrens tävlingen innehar.

 

Höga förväntningar

En sak som är relativt säker är att Las Vegas brukar leverera. Vilka förväntningar man än haft innan sitt första besök är det få som lämnar denna plats med känslan av att dessa inte uppfyllts, utan snarare tvärtom. Las Vegas står med all sin prakt på toppen av alla världens städer med liknande inriktning och den historiska aspekt som vilar här bidrar till att denna framgångssaga även i framtiden bör kvarstå, trots yttre konkurrens.

Om denna artikel blir det som slutligen sätter den sista spiken i kistan och får dig att boka en resa, ger vi dig redan nu rådet att vila upp dig ordentligt innan du ger dig av.

Du kommer nämligen behöva all energi du kan samla ihop i staden som aldrig sover.

Trevlig semester!